WaardeWijzer

Waardering-Diapositief
Bekijk hier de online versie

Kerst Pop-Up krijgt vervolg in winkel 'Van Waarde'

Goed nieuws! Op 12 oktober, in de week van de duurzaamheid, opent Kerst Pop-Up Van Waarde haar deuren. Hetzelfde succesvolle concept als vorig jaar, maar onder een nieuwe naam en op een nieuwe plek. Van Waarde is te vinden op het Eiland, het duurzaamste hoekje van de Zwolse binnenstad. Het wordt wederom dè plek waar leerlingen en studenten van vso via vmbo en mbo tot hbo gezamenlijk leren en waar de mooiste kerstspullen met ervaring zijn te vinden. Kansen voor mensen en materialen!

Inspirerend project-coördinator Maarten van Dongen vertrekt: het afscheidsinterview

Niets is blijvend behalve verandering, sprak ooit filosoof Heraclitus, die al zo'n 25 eeuwen geleden de kringloop der dingen belichtte. Ook onze alom geprezen projectcoördinator Maarten van Dongen is niet blijvend gebleken; hij inspireert nu elders velen met zijn circulaire passie.

Bouwpakketjes van restmateriaal voor Makersfestival Zwolle

Cibap-studenten gingen los met het ontwerpen van bouwpakketjes van restmaterialen. Tijdens het Makersfestival -16 maart 2024 op het voormalige Philips-terrein in Zwolle- kunnen jonge bezoekers aan de slag met deze bouwpakketjes. Wat een leuke samenwerking!
TIB-coördinator Wilco Wezenberg deelt circulief en leed

'Mijn circulaire droom? WaardeRing!'

‘Soms kom je in je leven in een perfecte storm terecht. WaardeRing is voor mij de perfecte storm. Mensen die allemaal hun kennis, knowhow, netwerk en ambities meenemen om samen te werken en circulair te verbinden. Dat vind ik gewoon geweldig', aldus Wilco.

Op bezoek bij Zalsman Zwolle

De partnerbijeenkomst was dit kwartaal bij Drukkerij Zalsman, die zich op bijzondere wijze bezig houdt met inclusief en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kunst in de wijk

Als je mekaar weet te vinden, kunnen er mooie dingen gebeuren. Zo ook rond en bij arbeidstrainingscentrum TIB in Zwolle. Kunstenaars, leerlingen, jongeren, onderwijs en buurtbewoners sloegen hun creatieve handen ineen.

kort partnernieuws kort partnernieuws kort partnernieuws

'Boek voor een Boek' bij Noggus&Noggus en Kringloop Zwolle

Leuke activiteiten bij de stichtingen Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus op woensdag 4 oktober en op Nationale Kringloopdag op 7 oktober! Lees het hier:

kort partnernieuws kort partnernieuws kort partnernieuws

Van plastic beker naar piepkleine snippertjes

Noggus&Noggus in Dalfsen wordt steeds beroemder. Bedrijfsleider Robin Drost vertelt met trots hoe de vestiging als één van de eerste kringloopwinkels in Nederland op unieke wijze omgaat met plastic, zodat het zoveel mogelijk gerecycled kan worden.
Lees in de Stentor het hele verhaal:

En dan nog even dit!

WaardeRing-onderzoek van belang voor vervolgtrajecten

WaardeRing initieert van tijd tot tijd onderzoeken of werkt eraan mee. Zo vindt momenteel het grootscheepse onderzoek Urban Upcycling plaats naar wat wel en niet werkt op het gebied van upcycling en ecosystemen. En Windesheim-studenten onderzochten in opdracht van WaardeRing de afgelopen jaren bijvoorbeeld de circulaire mogelijkheden van plastic, de mate waarin demontage van tweedehands meubels loont en wat te doen met polyster in textiel. Alle onderzoeken vind je hier op onze website.
Soms krijgen de onderzoeksresultaten een leuk vervolg. Zo neemt het programma Circo de uitkomsten van het WaardeRing autostoeltjes-onderzoek mee in een driedaagse Circo-track over onder andere veiligheid versus demonteerbaarheid van producten.

In de volgende WaardeWijzer:

Volg WaardeRing op Social Media!

facebook twitter instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen? Laat het ons weten!
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...