WaardeWijzer

Waardering-Diapositief

Feest

Ongelofelijk, wat hebben we weer veel te vertellen. Het lijkt alsof ons netwerk in een gigantische stroomversnelling terecht is gekomen. Ontwikkelingen alom! Zo maken we kans op de Circular Award Public, we zitten in de voorselectie. Daarnaast hebben we voor het uitwerken van ons plan voor een circulaire "Open Keuken" in de eerste Zwolse IJsselhal anno 1972 subsidie gekregen.
En er gebeuren meer prachtige dingen in ons netwerk, in deze WaardeWijzer lees je er alles over. Ook hebben we de afgelopen maanden weer een aantal nieuwe partners mogen verwelkomen. Wat een feest!

De komende dagen gaan we fijn genieten, om er volgend jaar weer fris en hartstikke circulair tegenaan te gaan. Fijne feestdagen gewenst. We zien elkaar!
KERSTBOOMPJE (1 van 1)
IJsselhal 1972

Òp naar de oudste historische IJsselhal

Mooi nieuws! Komend jaar gaan we onderzoeken of we een mooie circulaire "open keuken" in de historisch eerste IJsselhal in Zwolle kunnen realiseren. Een plek voor circulair leren, repareren en ondernemen. Het ministerie IenW stelt hiervoor subsidie beschikbaar.

BySoil + De Twijn

Prachtig project binnen WaardeRing. Thijmen Sterken van BySoil gaf een serie workshops bij vso De Twijn. Heel bijzonder wat de leerlingen wisten te maken van bijvoorbeeld bedlatten!
De Twijn By Soil 7 Maartje en Thijmen (1 van 1) (1)

Genomineerd!

Jawel, we zijn genomineerd voor de Circular Award Public! Twee jaar geleden haalden we de eerste prijs nèt niet.
Wist je trouwens dat de Nationale Conferentie CE op 6 februari 2023 in Zwolle plaatsvindt? Logisch: hier gebeurt van alles!
Week van de Circulaire Economie
Mepal 2 (1)

Kunststof onder de loep

Hoeveel Mepal-producten komen er binnen bij de kringloop? Uit welke soorten plastic bestaan ze? Hoe demontabel zijn ze? Kunnen leerlingen van bijvoorbeeld TIB dat? Op deze vragen geven studenten van het Windesheim Honours College antwoord in hun mooie onderzoeksrapport met de fraaie zinsnede:
'Magic turns things into other things. So does recycling.'
GZ_20200514_Z2P0039
Partner uitgelicht: Claca Design

'Van circulair creëren word ik het gelukkigst'

Ze zijn heel bijzonder, de design-tassen van Claca Design.
Claudia Casagrande vertelt over haar passie en waarom ze blij is met WaardeRing. 'Het is een heel waardevol netwerk, dat de partners stimuleert en helpt, en de samenleving de waarde van circulariteit probeert te laten inzien.'
Mette van Dongen (12) deelt circulief en leed

'Ik wil laten zien hoe het óók kan...'

Het ene kind is anders met circulariteit en duurzaamheid bezig dan het andere. Neem bijvoorbeeld Mette. Zij heeft er echt heel veel verstand van. Dat komt natuurlijk mede omdat ze in een heel bijzonder huis woont...
Mette SMAL
WaardeRing bij BREiNN (1 van 1)
Partners op bezoek bij

BREiNN

De partnerbijeenkomst was dit kwartaal bij BREiNN in Zwolle. Met Road2Work, een holokast, een watertafel en een dynamische netwerkborrel

In het INN'Magazine

Mooi artikel over WaardeRing in INN'Regio Zwolle, van het gelijknamige kennisplatform. Initiatiefnemer Wilma Voortman en projectleider Maarten van Dongen belichten hun dromen en wensen. 'We willen dat de circulaire beweging op gang komt. Dat mensen niet langer in geld denken, maar in waarde van mensen en materialen.'
Foto Artikel INN
IKEA Paul Guldemond 2

Bring Back Friday bij Ikea

Dat was leuk. De Zwolse milieuwethouder Paul Guldemond bracht 25 november op IKEA's Bring Back Friday twee kastjes terug die anders bij het afval zouden zijn verdwenen. IKEA is op allerlei manieren bezig met circulariteit. We komen hier binnenkort uitgebreid op terug.

Materiaalstromen

Welke materiaalstromen worden eigenlijk op welke manier circulair verwerkt binnen het WaardeRing-netwerk? Dat onderzochten we dit jaar. Bekijk alle kunststofstromen in de interactieve infographics op onze website:
Hout en meubelen
Kleingoed
Kunststof
Textiel
Waardering kerst

WaardeRing is casus in project Urban Upcycling

Nederland heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Dat vraagt onder meer om het hoogwaardig hergebruiken ofwel upcyclen van waardevolle reststromen, zoals afgedankte meubels en restmateriaal van de interieurbouw, zoals hout, metaal, kunststof en textiel. In het project Urban Upcycling onderzoeken Hogeschool Windesheim Zwolle en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) samen met lokale MKB-en non-profit bedrijven, gemeenten, branchevereniging CBM, IKEA en diverse kennispartners hoe upcycling van deze reststromen in een stedelijke context vorm kan krijgen. WaardeRing werkt er als partner en casus graag aan mee! We houden jullie op de hoogte.
Kerst Pop-Update Hetty 1 (1 van 1) (1)

Kerst Pop-Up

Het kan niemand ontgaan zijn: de fameuze Kerst Pop-Up was een groot succes! De winkel was goed voor 1048 leer/werkuren voor het Zwolse onderwijs. Hoe verder? Dat is nog een verrassing...

Meer lezen over de Kerst Pop-Up? Hier vind je alle

Bedlattencompilatie KERST
Bedlattenbodems vormen inmiddels een rode draad door het driejarige bestaan van WaardeRing. Elke keer poppen de latten weer op in andere hoedanigheden. Ze vormen inspiratie voor velen, en dat leidde natuurlijk onvermijdelijk tot ...

Volg WaardeRing op Social Media!

facebook twitter instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen? Laat het ons weten!
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...
Email Marketing Powered by MailPoet