Skip to content

Circulief en leed | Dick Post: ‘Niet te veel’

8 april 2022 | Deze maand deelt Dick Post circulief en -leed. Hij is verandermanager en heeft binnen WaardeRing bij Kringloop Zwolle het textielsorteercentrum opgezet.

Niet te veel

Er was eens een puber die te lang onder de douche stond. ‘Dick, niet te lang onder de douche, verbruik niet te veel, maximaal vijf minuten!’ riep mijn vader weer eens, als ik zwetend terugkwam van het sporten. Dit irriteerde mij geregeld. Jaja, dacht ik dan, het scheelt je geld, daarom roep je. En toch…

Ruim tien jaar later had ik zorgcollega’s op bezoek. Gezellig samen eten. Ik had een wat bijzondere collega. Ze woonde in een kraakpand en ging voor een betere wereld en voor wereldvrede (goed punt!). Ze keek mij opeens heel blij aan. Ik vroeg wat verbaasd: ‘Wat is er aan de hand?’ Ze zei: ‘Ik zie dat je jouw afval zo goed scheidt, dit had ik niet van je verwacht. Je bent zo’n typische Nederlandse burger en die doen dit over het algemeen niet (toen nog niet 😉, we gaan vooruit).

Het heden. Duurzaamheid speelt volop in mijn hele leven. Veel op de fiets (nog steeds sportief), zonnepanelen, een elektrische auto, zelf een slimme laadpaal in elkaar gezet en nog meer soorten afvalsoorten aan het scheiden. Daarnaast ondersteun ik een politieke partij, die vrienden van mijn puberzonen hebben opgericht. De naam van de partij begint, het zal je niet verrassen, met duurzaam.

In mijn werk is het ook de kant van duurzaamheid opgerold. Ik mag innoveren op het gebied van duurzaamheid binnen de Kringloop. Mijn zorgverleden komt goed van pas, want het gaat over duurzaam omgaan met mensen in combinatie met het duurzaam omgaan met materialen. Intussen staan er duurzame textielsorteercentra in Zwolle en in Apeldoorn. Steeds minder kleding wordt weggegooid en steeds meer wordt hergebruikt. Heerlijk!

Kortom: een leven dat staat in het teken van duurzaamheid, waarin ik mijn best doe dat iedereen mee kan doen. Beelden zeggen meer dan woorden, klik hier om te zien hoe Abdullah mee kan doen.

Dat zoveel mogelijk mensen en partijen meedoen is mooi!  ‘Een beter milieu begint bij ons samen’ is een citaat dat ik de laatste tijd veel in gedachten heb. En dat is precies wat de WaardeRing voor mij is. Samen staan we sterk en kunnen we door middel van onze mooie verhalen anderen inspireren.

En als het over mijn droom gaat? Dat is niet te veel. Dat iedereen oplet hoeveel en wat we consumeren, wat weer als gevolg heeft dat we kleinere hoeveelheden hoeven te scheiden.

Misschien heeft mijn vader mij toch meer bijgebracht dan ik zelf dacht.

Deze website maakt gebruik van cookies meer informatie

Om je de beste surfervaring te bieden, is deze website standaard ingesteld op "cookies toestaan". Als je deze site blijft gebruiken, of als je klikt op "Accepteren", dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies

Sluiten