WaardeWijzer

Waardering-Diapositief
Bekijk hier de online versie

In deze WaardeWijzer....

Permanente huisvesting Van Waarde winkel | Makersfestival Zwolle groot succes |
Jeroen Stegeman (de Buurman) deelt Circulief en leed | Studenten ontwerpen circulair | Verbluffende resultaten cd/dvd challenge | Op bezoek bij Road2Work | En meer...

Permanente huisvesting voor winkel Van Waarde!

Mooi nieuws! De winkel Van Waarde verhuist per 1 juni permanent naar de overkant: Eiland 8, in de Zwolse binnenstad. De doorstart is mogelijk omdat alle deelnemende scholen bijdragen. Inmiddels is de circulaire verbouwing en inrichting in volle gang. Windesheim-studenten Industrieel Product Ontwerpen ontwierpen indeling en inrichting, Weever Circulair tekent voor de verbouw met gebruikte materialen, een tweedehands keuken inclusief vaatwasser en materiaal voor een mindervalidentoilet zijn door Frion Zorg beschikbaar gesteld en Thijmen Sterken van BySoil maakt de meubels van tweedehands materiaal. De gemeente Zwolle draagt bij en studenten van Deltion College filmen de officiële opening. ‘Het WaardeRing-netwerk maakt deze volledig circulaire verbouwing mogelijk, zonder onze partners was het niet gelukt!’ zegt spin in het web, projectleider Rosa Scholtens.

Mepal goes circulair

Dit is iets waar we ongelofelijk trots op zijn: mede dankzij Windesheim Honours College, Noggus&Noggus in Dalfsen en WaardeRing produceert Mepal haar afvalbakjes nu circulair.

Onderzoek kan dus hele mooie vruchten afwerpen!

Heb je ook een circulaire vraag? Zou je de creativiteit, de nieuwsgierigheid en de onderzoeksvaardigheden van studenten willen gebruiken? Of kunnen wij je helpen?
Laat het ons weten. We horen graag welke vraagstukken er leven!

WaardeRing-workshop Makersfestival groot succes

Wat een geweldig initiatief is het Zwolse Makersfestival toch. Kinderen gingen ook dit jaar weer bijna hongerig los op de vele leuke activiteiten en workshops. Zo ook op die van WaardeRing, naar een idee van Cibap-student Nour El-Khalili. Alle gerecycelde materialen waren op aan het eind van de dag!

Adviseurs van de Toekomst

Mooie circulaire opdrachten voor het project Adviseurs van de Toekomst van Natuur en Milieu Overijssel. Vwo 3-leerlingen van het Ichthus College in Kampen bekeken met een circulaire blik hun gebouw dat gesloopt gaat worden. Thorbecke Technasium-leerlingen zochten uit welke voedselreststromen je in Zwolle vindt, en wat je ermee kunt maken.

Design-studenten kraken ontwerpvraagstukken

Creëer een eigen plek voor ondernemers in de oude Bogenhal van de IJsselhallen waarbij gezamenlijkheid en hergebruik een rol spelen. En: bedenk aantrekkelijk, circulair promotiemateriaal voor WaardeRing voor op markten en beurzen.
Over die WaardeRing-vraag bogen studenten van Cibap, ArtEZ en Windesheim zich samen met architect Leyla Godoy van Blossom Architecture tijdens de Cibap Business Meeting in maart. Met mooie resultaten!
Circulief en Leed: Jeroen Stegeman | De Buurman

'We moeten elkaar inspireren'

In 2014 besloten Jeroen Stegeman en zijn vrouw Marloes een beter en eerlijker voedselsysteem op te zetten, vanuit de visie dat gezonde en gevarieerde voeding niet van ver hoeft te komen. Ze selecteerden met veel zorg producenten en telers en zo ontstond De Buurman. Jeroens visie: 'We moeten elkaar niet de vliegen willen afvangen. We moeten elkaar juist inspireren. Dat wil ik de mensen graag meegeven.'

Meander College op bezoek bij Techlab

Bij het Techlab van Sterk Techniek Onderwijs Zwolle bruist het altijd van de creatieve, technische en ook circulaire activiteiten. Dan merk je waartoe onze jeugd in staat is, als ze de kans krijgen en op een bezielde manier begeleid worden. In april maakten de leerlingen van het Meander College mooie dingen van gerecycelde materialen. Ook ClacaDesign gaf er een geweldige workshop. Weer een mooi voorbeeld van hoe WaardeRing-partners elkaar weten te vinden.

Leerlingen zamelen cd's in

Drie scholen streden in de cd/dvd- challenge van WaardeRing om de titel van superinzamelaar. De Kasteelhoeve zamelde maar liefst 278 kilo in en won een bezoek aan Stichting Kringloop Zwolle.

Dit gebeurde er op de socials....

JARIG - Frion-locatie De Golfslag viert 50-jarig bestaan! WaardeRing feliciteert de jarige partner en haar zeer gewaardeerde grondstofredders van harte.
OP NAAR DE TOEKOMST - Na vijf jaar pionieren en uitproberen keken we in april met wethouders en directeuren waar WaardeRing nu staat en hoe de organisatie in de toekomst ingezet kan worden. Wordt vervolgd!
BUSINESSMODEL - Windesheim studenten Ondernemerschap en Retailmanagement gaan nadenken over mogelijke business-modellen voor Van Waarde. We zijn benieuwd!
RONDLEIDING - Stichting Kringloop Zwolle en ROVA ontvingen in maart derdejaars studenten van de lerarenopleiding aardrijkskunde van Windesheim. Bij Kringloop Zwolle ontdekten ze wat er allemaal achter de schermen van de kringloop gebeurt. ROVA hoe het bedrijf aan circulariteit werkt, met een rondleiding langs KCA-depot, milieubrengstation en overslaghal.
'Enthousiaste mensen! Er werden veel goede vragen gesteld die tot interessante discussie leidden', aldus Kringloop Zwolle en ROVA. 'Daar doen we het voor!'

Bij Road2Work

Grote opkomst bij de partnerbijeenkomst dit kwartaal. Het was dan ook de moeite waard. Road2Work, hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst!
Nieuwe partner:

ikcirculeer

We werken al langer samen met ikcirculeer en het werd hoog tijd om het partnerschap officieel te maken. ikcirculeer ontwikkelt levende lessen voor een circulaire economie. Welkom!

Impact Oost

Bewust inkopen maakt het verschil. Op impactoost.nl staan alle ondernemers uit Overijssel en Gelderland vermeld die voldoen aan Social Return On Investment.
Wil je weten wat SROI is en hoe jij hieraan kan bijdragen, kijk dan op Impact Oost. Samen maken we meer impact!

Volg WaardeRing op Social Media:

facebook instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen?
Laat het ons weten!
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...
Email Marketing Powered by MailPoet