WaardeWijzer

Waardering-Diapositief

Inspirerend

Drukdrukdruk de afgelopen weken. WaardeRing blijkt steeds weer een inspiratiebron voor velen. Als netwerk zonder vaste locatie zijn we heel blij met de gastvrijheid van onze partners. Bij kunststoffabriek RPP in Nieuwleusen, Noggus&Noggus in Staphorst en arbeidstrainingscentrum TIB in Zwolle werden gasten uit het hele land ontvangen. In deze WaardeWijzer lees je er alles over. Evenals over een duurzaam woonwarenhuis, ouderwetse badpakken en toekomstige techneuten. Verder nemen we afscheid en verwelkomen we, zoals dat gaat in een bruisend netwerk. De bedrijfsleider van Noggus&Noggus Staphorst vertrekt en twee nieuwe partners versterken ons netwerk: Zwolsche Zwammen en circulair sloopbedrijf Hoogeboom. Van harte welkom! Mogen we samen mooie circulaire projecten doen. Kortom: er valt weer van alles te lezen in de WaardeWijzer. Veel inspiratie gewenst!

Makersfestival 2023: wat een feest!

Gefeliciteerd, organisatoren van het Makersfestival! Het was een enorm succes zaterdag 18 maart. Het oude Philipsterrein aan de Zwolse Ceintuurbaan zag zwart van de enthousiaste techneuten in wording. We hebben nu alweer zin in volgend jaar!

Van fast furniture naar duurzaam woonwarenhuis

Een duurzame woonwinkel met ruimte voor nieuw en tweedehands, refurbish én repair. Middenin de Zwolse binnenstad. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor. Retailservice coöperatie VME Nederland en internetplatform The Substitute vinden van niet!

Circulaire omgeving voor circulaire bijeenkomst

Bijzondere locatie voor de WaardeRing Partnerbijeenkomst dit kwartaal. De partners en genodigden waren te gast bij medepartner RPP, de duurzame kunststoffabriek in Nieuwleusen. Het familiebedrijf werkt o.a. met gerecyclede kunststoffen en het bedrijfspand is circulair gebouwd. ‘Ook bij de bouw van ons onderkomen willen we niet afwijken van de duurzame uitgangspunten waarmee we begonnen zijn’, aldus oprichter Theo Regeling

WaardeRing is goed voorbeeld

'Hoe doen ze dat toch bij WaardeRing in Zwolle?' vragen velen zich af. En waar kennis is, moet je die delen. Zo circulair zijn we dan ook wel weer.
Ilse Postma deelt circulief en leed

'Waarom iets wegdoen dat nog perfect werkt?'

Wat is de overeenkomst tussen tiny houses, ouderwetse badpakken en hergebruikte autodeuren? Ze passeren de revue in het gesprek met Ilse Postma. Als projectmede-werker van WaardeRing en Natuur en Milieu Overijssel weet ze álles over WaardeRing. Ilse deelt circulief en leed.
Arbeidstrainingscentrum TIB was deze week gastheer voor een onderzoeksdelegatie en deelnemers uit het hele land. In het project Urban Upcycling onderzoeken initiatiefnemer Hogeschool van Amsterdam samen met Hogeschool Windesheim, de Universiteit van Maastricht en gemeenten, kennispartners en bedrijven hoe upcycling in stedelijke context vorm kan krijgen: waar gaat het goed, waar knelt het en waarom.

Afscheid

Twaalf jaar lang was Jan Pruis bedrijfsleider van Noggus&Noggus in Staphorst. Hij stond aan de basis van vele nieuwe ontwikkelingen. Van ‘afval op één grote hoop’ tot materiaalscheiding en een afvalpercentage van nauwelijks 2 procent. Van onderdeel van Landstede Groep tot Kringloop Zwolle en spin in het logistieke web van het WaardeRing-netwerk. Van verlies draaiend naar winstgevend. ‘Ik ben trots op wat ik achterlaat’, aldus Jan.

Welkom op de opening van de nieuwe locatie van Shelduck.co B.V.

Een Shelduck (bergeend) is het enige dier dat holen van andere dieren hergebruikt als broednest voor zijn kleintjes. Dit symboliseert lokaal hergebruik van materiaal voor een broeiende plek! Zo staat te lezen op de website van deze gewaardeerde WaardeRing-partner.

En Shelduck.co B.V. heeft een ander broednest gevonden! Iedereen is welkom op de opening:
Donderdag 6 april vanaf 16.00 uur,
Telfordstraat 11, 8013 RL Zwolle (Marslanden)

Misschien tot dan!

Biobased Circular

Óp naar een natuurlijke materialenkringloop! Partners DCPV en PSP ondersteunen dit
geweldige programma.

Futureproof

Even reclame maken voor het gratis trainings-programma Futureproof, voor jongeren van 16 tot 28 jaar. Want de circulaire economie kan niet zonder impactmakers van de toekomst! In 2,5 maand leren de deelnemers alles over impact + ondernemen + ze gaan aan de slag met een eigen project. In april start een nieuwe groep.

In de volgende WaardeWijzer:

  • Het voordeel van kleine gemeenten is dat je al heel snel buren van mekaar bent. Zoals WaardeRing-partners Road2Work en TOP Vechtdal van Philadelphia in Dalfsen. Dat werkt lekker samen! In de volgende WaardeWijzer meer over cliënten in de dagbesteding die routers demonteren.
  • Een kijkje in het nieuwe pand van Shelduck.co B.V.
  • En véél meer! Blijf op de hoogte en meld je hier aan voor de WaardeWijzer.

Volg WaardeRing op Social Media!

facebook twitter instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen? Laat het ons weten!
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...