WaardeWijzer

Waardering-Diapositief

Ontluikend

Nog even, mensen, en het is lente! Het mag dan nog best koud zijn met die nachtvorst all over the place; de zon schijnt stralend, de dagen lengen als een gek en er ontluikt alweer van alles in de wereld.
Ook bij WaardeRing.
Nieuwe projecten, samenwerkingen en partners dienen zich aan, zoals Oost NL en Deltion College. En wat dacht je van het Makersfestival op zaterdag 18 maart. En dat terwijl we nog maar net zijn bijgekomen van de Week van de Circulaire Economie!

In deze WaardeWijzer blikken we terug en vooruit.

Even terugblikken...

Circulariteit gaat steeds meer leven. Dat gevoel hadden we helemáál in de Week van de Circulaire Economie, eerder deze maand. Met de inspirerende Nationalie Conferentie Circulaire Economie in theater De Spiegel. Met de inspiratieroute Circulaire Economie die dwars door de Zwolse binnenstad liep en via het Academiehuis de Grote Kerk eindigde bij de Repair Cafés die zich in museum Anno prestenteerden. En met de nominaties voor de Circular Award 2023 en de Overijsselse Innovatie Top 20. Volgend jaar weer!
(Luister hier nog even naar de pitch der pitches!)

Weggeefmarkt

Duurzaam delen, elkaar ontmoeten en er voor elkaar zijn. Dat was de insteek van de Weggeef-markt van TalentStad Pro, eind januari. Sjonge, wat een prachtig initiatief.

Polyester in textiel nader bekeken

Textiel in polyester, hoe zit het daar eigenlijk mee?
Wat komt er binnen bij de kringloop en textielverwerkingsbedrijven?
En wat gebeurt er dan mee? Hoe weten we zeker dat het niet ergens in Afrika gedumpt wordt?
Internationale studenten van het Windesheim Honours College gingen op onderzoek uit.

O ja, over onderzoek gesproken...

Op de weg naar een circulaire economie valt er nog heel veel te ontdekken. Daarom zijn WaardeRing en partners altijd op zoek naar studenten die zich in de circulaire materie willen verdiepen. Eigen ideeën op circulair gebied zijn ook van harte welkom! Hou onze website in de gaten...

Technasiumleerlingen op hun duurzaamst!

Een briljante wolkjeslamp gemaakt van oude kussenvulling. Een innovatieve leeslamp aangedreven door een fiets. Een semi-steampunk lichtbox van oude fietsonderdelen. De creativiteit van havo- en vwo-brugklassers van Thorbecke SG lijkt eindeloos.
In opdracht van Kringloop Zwolle en WaardeRing maakten ze tijdens het keuzetraject Technasium van afgedankte lampen nieuwe producten onder de titel ‘Van Zooi naar Mooi’.
Janet Jansen deelt circulief en leed

'Jouw troep kan een schat voor een ander zijn'

Een bureau van een oude piano. Tafels van gitaren en een drumstel aan het plafond als lamp.
Upcycling is altijd al een hobby geweest geweest van bedrijfsleider Janet Jansen van Noggus&Noggus in Hasselt. Deze maand deelt ze circulief en leed.

Met z'n allen naar het Makersfestival 2023!

Wegens succes geprolongeerd: het Makersfestival. Organisatoren Hogeschool Windesheim, TechThis, BREiNN, Breman en Zwinc laten zien hoe magisch techniek is. Met workshops van WaardeRing-partners!
Op zaterdag 18 maart op het oude Philipsterrein, Ceintuurbaan 15 in Zwolle.

Anders Koffie is anders

Wist je dat Anders Koffie anders is? Het leuke is dat Anders Koffie altijd weer andere ideeën bedenkt en bedrijven vindt om mee samen te werken. Zoals met Kook-Ook die nu ook werkt met tassen, gemaakt van gebruikte Anders Koffiezakken. Want wat gaat het beste samen met een circulaire ondernemer? Nog een circulaire ondernemer.

De vele mogelijkheden bij By-Soil

Of je nu een cursus meubelmaker wil volgen, gebruik wil maken van de houtwerkplaats, een meubelstuk op maat wil, of een nieuwe toekomst voor je oude houten tafel: het kan allemaal bij WaardeRing-partner By-Soil. Da's fijn circulair werken!
Neem eens een kijkje op de website!

WaardeRing Partnerbijeenkomst

We hebben er al helemaal zin in: de partnerbijeenkomst bij partner RPP Kunststoffen. Op dinsdag 14 maart om 15.00 uur gaan we met z'n allen naar de prachtige, nieuwe, duurzame, circulaire bedrijfshal in Nieuwleusen.
Deze partnerbijeenkomst bijwonen?
Stuur een mailtje!

In de volgende WaardeWijzer:

Volg WaardeRing op Social Media!

facebook twitter instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen? Laat het ons weten!
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...