WaardeWijzer

Waardering-Diapositief

SPECIALE EDITIE week van de CIRCULAIRE ECONOMIE

Circulaire week

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 wordt voor de achtste keer de Week van de Circulaire Economie georganiseerd. Door het hele land en met verschillende circulaire thema’s vinden events plaats, krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om ook zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Zwolle staat bol van de interessante circulariteiten. In deze WaardeWijzer bieden we een overzicht.
LOGO letters CE

maandag 6 februari

Zwolle is host van de Nationale Conferentie CE 2023

Dit jaar vindt de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Zwolle plaats. Onder de noemer ‘Ondernemen voor de Toekomst’ gaan bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennis- en onderwijsinstellingen in gesprek over wat er nodig is voor een volledig circulaire economie in 2050. Bovendien worden dan de Circular Awards uitgereikt.

WaardeRing is genomineerd en staat in de top 3!

Waar? In Theater de Spiegel. Wanneer? Op maandag 6 februari van 10 tot 18 uur.

dinsdag 7 februari

Nog een nominatie!

WaardeRing is ook genomineerd voor de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20. We staan maar liefst in de top 5! Hoe dat afloopt, ontdekken we op dinsdag 7 februari vanaf 16 uur in de Twentsche Foodhal in Enschede.
Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

Maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari

Ontmoet WaardeRing-partners tijdens

de Zwolse Inspiratieroute Circulaire Economie

De hele week van de Circulaire Economie kun je in Zwolle de Inspiratieroute volgen. Vooral op maandag 6 en op zaterdag 11 februari is het leuk, want dan is de inspiratieroute interactief. Dan kun je kennismaken met initiatiefnemers, makers en organisaties. De route start bij de Sassenpoort en eindigt bij museum Anno. Thema: 'Wat doe jij en wat kan ik doen?'

Veel WaardeRing-partners maken hun opwachting, zoals BySoil, Claca Design, Sustaign, de Schatkamer, RPP, Goed Houtbaar, De Buurman, Atelier Middendorp, Remondis, Anders Koffie, Oudfits, ROVA en Cibap. In museum Anno presenteert WaardeRing ondernemers, organisaties en verenigingen die zich in de regio bezighouden met reparaties. Een samenwerking van WaardeRing met de acht Repair Cafés die Zwolle rijk is. Tijdens de inspiratieroute kun je met de vrijwilligers van de Repair Cafés in gesprek. Dat wil je niet missen.

Dinsdag 7 februari

Kunststof Podium: van consumentenafval naar grondstof

Hoe ziet die keten er eigenlijk uit: van consumentenafval naar grondstof? In de week van de Circulaire Economie nemen WaardeRing-partners ROVA en Kunststofoplossingen RPP je mee op dit hobbelige pad vol uitdagingen, knelpunten en kansen.
Wanneer? Dinsdag 7 februari van 15 tot 17 uur.
Waar? De Duurzame Kunststoffabriek, De Grift 36 in Nieuwleusen.

Woensdag 8 februari

Close the Loop: een webinar over circulaire kleding

In de strijd tegen Fast Fashion kiezen steeds meer ondernemers voor minder CO2-uitstoot en watergebruik door het toepassen van duurzame materialen, hergebruik van grondstoffen. Op woensdag 8 februari van 19.30 tot 20.30 uur kun je in webinar Close the Loop van de Nederlandse Milieufederaties kennismaken met een aantal van deze duurzame kledingproducenten.

Kringlogo 2023

Ook dit jaar kunnen Overijsselaars kans maken op het Kringlogo. Inmiddels zijn al vele circulaire burgerinitiatieven ingezonden voor deze prestigieuze prijs. Vorig jaar won de actie 'Alle shampooflessen verzamelen!' (zie foto)

Wie o wie wint 'm dit jaar?

Hou social media en de website van Natuur en Milieu Overijssel in de gaten!
Shampooflessen

maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari

Bedrijven in de regio zetten hun deur open

Benieuwd hoe bedrijven omgaan met duurzaamheid en circulariteit? Tijdens de week van de Circulaire Economie zetten een aantal bedrijven in de regio hun deur open.
Je kunt je als bedrijf nog steeds aanmelden! Later volgt het overzicht met alle deelnemers.

Het hele jaar door

Circulair tot in je badkamerkastje
(en andere handige flyers)

Er schoon, verzorgd en mooi uitzien mèt een schoon geweten. Dat willen we allemaal wel. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Welke cosmeticaproducten zijn een goede keuze? De Natuur en Milieufederaties maakten een flyer met praktische tips voor in jouw badkamerkastje. Deze flyer is onderdeel van een serie, eerder werden er al flyers gemaakt over o.a. circulaire interieurs, circulaire mode en een circulaire bedrijfsvoering.

Volg WaardeRing op Social Media!

facebook twitter instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen? Laat het ons weten!
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...