WaardeWijzer

Waardering-Diapositief
Bekijk hier de online versie

Er bloeit iets moois op tussen TIB en Frion

Van elkaar leren, samen inspiratie opdoen en nieuwe innovaties ontwikkelen bij het sorteren van restmaterialen en andere activiteiten. Zorgorganisatie Frion en arbeidstrainingscentrum TIB hebben elkaar helemaal gevonden. 'We staan aan het begin van een hele mooie samenwerking!' aldus beide WaardeRing-partners.

Van Waarde brengt iedereen in de circulaire kerststemming

Het kan niemand ontgaan zijn dat de succesvolle Kerst Pop-Up van vorig jaar geprolongeerd is. Groter en professioneler, met nog meer kansen voor leerlingen, studenten en kerstspullen met ervaring. Wie weet wat ons nog te wachten staat met zo'n mooie 'Levensecht-Leren-Winkel' als Van Waarde in de Zwolse binnenstad!

Volop creatieve inspiratie bij Atelier Noggus

Riemen van gestanste leerresten. Tassen van oude dekens en afgedankte dekbedovertrekken. Kussens en sjaals van een overschot aan katoenen mondkapjes. Kimono's van bij de kringloop ingebrachte jeans en overhemden. Bij Atelier Noggus bruist het van de creatieve vindingrijkheid. Daar gaan de ogen van de medewerkers twinkelen en de hersenen op volactief als er weer eens een bijzonders wordt ingebracht of een partij restmateriaal voorbij komt. Alles kan er en niets lijkt onmogelijk.

Studenten aan de slag voor Van Waarde

Mooie opdracht voor IPO- en internationale studenten van Hogeschool Windesheim: 'Ontwerp binnen vijf dagen voor de Van Waarde winkel een reproduceerbaar product van kringloopmateriaal dat gebaseerd is op een bepaalde cultuur.' De resultaten mochten er wezen! Wat te denken van het Mexicaanse bedlatten-ligbed of het Nederlands-Turkse fietswiel met lantaarn!

De Kringloopsteen

Tijdens de WaardeRing-ontmoetingen ontstaan spontaan de mooiste ideeën en samenwerkingen. Perfect opgemerkt in het artikel: 'Waar op papier bedrijven weinig met elkaar te maken lijken te hebben, bleek al snel dat Aberson en Kringloop Zwolle elkaar toch van dienst kunnen zijn.' Resultaat: een pracht van een nieuw soort circulaire baksteen.

partnernieuws partnernieuws partnernieuws partnernieuw

De Buurman gaat als een speer, nu ook met de bakfiets!

Zagen we al regelmatig de bestelbussen van WaardeRing-partner De Buurman door Zwolle en omgeving rijden, nu is ook de eerste elektrische bakfiets met trapondersteuning in gebruik genomen.
Dat betekent dat ook de bezorging van de duurzame lunches met producten uit de korte voedselketen duurzaam is. En zo bouwt De Buurman aan een betere toekomst. Way to go!

Meet Maartje van den Berg Klimaatburgemeester

De komende tijd gaan we ongetwijfeld veel van haar horen: WaardeRing-partner Maartje van den Berg van Blossom Architecture wordt Klimaatburgemeester van Zwolle. Van harte gefeliciteerd, Maartje! Een betere ambassadeur voor een circulaire, duurzame wereld is er nauwelijks te vinden.

De inauguratie is op de Zwolse Klimaatdag, de afsluiting van de Nationale Klimaatweek, zaterdag 4 november. Iedereen is van 16.00 tot 20.00 uur van harte welkom in het Zwolse Academiehuis.

Awards voor Duurzaamheid

'Duurzaamheid zorgt voor meer leefbaarheid en verbinding. En we hebben maar één aarde waar we zuinig op moeten zijn. Voor ons zelf en voor toekomstige generaties', aldus onder andere Improvement Day, United Consumers, Vote Company en de Plastic Soup Foundation. Daarom organiseren zij de Awards voor Duurzaamheid. Twee WaardeRing-partners doen mee in de categorie Hergebruiken: Atelier Oudfits met o.a. de Pruttelzak en de CIRCO collectie van Claca Design. Stem ook mee! Het kan nog tot en met 9 november.

En dan nog even dit...

Doe mee aan de grootscheepse enquête over upcycling

WaardeRing werkt van tijd tot tijd mee aan onderzoeken en projecten, zoals Urban Upcycling van de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim, gemeenten en bedrijven. In dit project wordt onderzocht hoe hergebruik van interieurproducten en materialen gestimuleerd kan worden. Onderdeel is een consumentenenquête over upcycling en reparatie, want consumenten spelen een belangrijke rol in deze materie.

Aanmelding Cedris Waarderingsprijs geopend!

Goed om te weten: je kunt je als project of organisatie weer aanmelden voor de Cedris Waarderingsprijs, met nèt die andere klemtoon. Deze prijs gaat over de kansen voor mensen, die ons netwerk ook altijd voor ogen heeft. Criteria: duurzaam werk, ontwikkeling, samenwerking, toekomstbestendig en groeipotentie. Iets voor jouw organisatie?

In de volgende WaardeWijzer:

Volg WaardeRing op Social Media:

facebook twitter instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen?
Laat het ons weten!
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...