WaardeWijzer

Waardering-Diapositief
Bekijk hier de online versie

Circulaire dynamiek

WaardeRing is een dynamisch netwerk dat constant in beweging is. Het aantal partners neemt alsmaar toe, projecten groeien en bloeien, mensen komen en gaan. Afgelopen maand maakte onze inspirerende projectleider Maarten van Dongen bekend dat hij een nieuwe wending aan zijn loopbaan geeft. We gaan hem missen! Gelukkig laat hij WaardeRing goed verzorgd en tot in de tenen geïnspireerd achter. Dat bewijst ook deze WaardeWijzer weer. Veel leesplezier en een mooie zomer gewenst!

Nederlands leren bij Noggus&Noggus in Staphorst

Al textiel sorterend beter Nederlands leren praten en de Nederlandse cultuur opsnuiven. Bij kringloopbedrijf Noggus&Noggus in Staphorst gebeurt het. Speciaal voor statushouders is daar op verzoek van de gemeente Staphorst een textielsorteercentrum gecreëerd. Met succes. Mensen uit alle windstreken werken er gemoedelijk samen.

Van CD naar kaarsenhouder: The Movie!

Al vanaf den beginne zamelen WaardeRing-partners cd's en dvd's in. Al vanaf den beginne vraagt men: 'Wat gebeurt daar nu mee?'

Goeie vraag natuurlijk, die een goed antwoord waardig is. Daarom vroeg WaardeRing aan Deltion-studenten of ze er een filmpje van wilden maken. Zie hier het prachtresultaat!

Training kunststofherkenning slaat aan

Mooie actie van Polymer Science Park en Noggus&Noggus Dalfsen! Projectleider Erwin Zant van PSP en bedrijfsleider Robin Drost van Noggus&Noggus geven trainingen Kunststofherkenning, zoals bij Kringloopbedrijf 2Switch in Raalte. Want kunststof sorteren levert veel op. Voor de kringloop, voor de afnemers niet in het laatst voor het milieu.
Afvalcoach Uwanami Schmidt deelt circulief en leed

Feesten op z'n circulairst

'Je wordt maar eenmaal in je leven 49,5', dacht Uwanami Schmidt, die als afvalcoach bij Remondis werkt. Ze besloot een groots circulair georiënteerd feest te geven. Niet alleen het feest zelf werd geweldig, ook de weg er naar toe: een tocht vol mooie duurzame, lokale ontdekkingen. In de rubriek Circulief en Leed vertelt ze er alles over.

Aparte inzameling

ROVA, Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus zamelen opblaasbare producten apart in. Vinylrecyling.com maakt er weer nieuwe producten van!

3D-printen met papier, koffiedik en zaagsel

Bijzonder project van Cibap vakschool voor vormgeving in samenwerking met Shelduck.co | Bio-3D printing. Samen met de studenten onderzochten ze of je met materialen als papier, koffiedik en zaagsel kunt 3D-printen. Een succesverhaal dat navolging verdient!

Inspiratie opdoen bij ROVA

De WaardeRing-partners werden dit kwartaal hartelijk ontvangen bij ROVA. Met een rondleiding en inspirerende gesprekken.

kort partnernieuws kort partnernieuws kort partnernieuws

WaardeRing gaat als een speer. De afgelopen maand hebben we weer vier nieuwe partners mogen begroeten: mbo Menso Alting was al heel actief betrokken bij de Kerst Pop-Up in december. Klerenzooi, Kringloop Zwolle en Savvy Collectives werken al met veel succes samen. En Aberson en Kringloop Zwolle hebben elkaar gevonden in een bijzonder keramisch project. Van harte welkom!

Tiem gaat voor duurzaam!

En dat doen ze met maar liefst 1760 zonnepanelen en 12.600 meter kabel. Bekijk hier hoe!

Oesterzwammen kweken in de PI

Partner Zwolsche Zwammen gaf onlangs een workshop bij de Penitentiaire Inrichting Zwolle.

'Het was een mooie kans om met de gedetineerden samen te werken. Ik heb ze laten zien hoe je in de PI oesterzwammen op koffiedik en zaagsel kunt kweken en ik heb hen kennis laten maken met circulariteit in het algemeen', aldus eigenaar Yigit Ispir.
Wat een bijzonder initiatief!

Moeder en dochter in FD

Irma van der Mee van Oudfits en haar dochter Angenita hebben het Financieel Dagblad gehaald! Heel leuk om te lezen hoe generaties elkaar kunnen versterken. Bij Oudfits gebeurt het.

De WaardeRing-kamer

En ja hoor! Voor het eerst in ons vierjarig bestaan hebben we een eigen ruimte i.o.! Een creatie van interim bedrijfsleider Monique Backers bij Noggus&Noggus in Staphorst. Het is een multifunctionele kamer met een mooie, waardige WaardeRing-uitstraling. Waar bijvoorbeeld geïnteresseerde gasten kunnen worden ontvangen en inspirerende kennisuitwisseling kan plaatsvinden. Met rechts een kast die het circulaire aspect uitstraalt en links een kast die de multiculturele insteek van WaardeRing illustreert. Mooi toch?
Bijzondere studieopdracht van fotografe Manon Carboni van Blij je te zien Creatieve Communicatie: fotoshoots van inzameling bij Noggus&Noggus, knippen bij TIB (Thorbecke, de Twijn en TalentStad in Bedrijf) en het maken van designtassen door Claca Design in Deventer. De schoonheid van de circulariteit der materialen in beeld! Van A naar A-plus!

Duurzame zolderopruimpret

Leuke actie in Hasselt, in juni. Daar moesten een aantal zolders leeg want woningcorporatie Wetland ging de huurwoningen verbeteren. Normaliter worden de oude spullen als afval afgevoerd, maar op verzoek van de gemeente Zwartewaterland was kringloopwinkel Noggus&Noggus erbij. Resultaat: een vrachtwagen vol tweede-kans-spullen en allemaal blije bewoners!

VACATURE!

Natuur en Milieu Overijssel is op zoek naar een

PROJECTLEIDER CIRCULAIRE ECONOMIE 🌍♻️

Als Projectleider Circulaire Economie werk je aan een circulaire beweging van onderop. Bijvoorbeeld in het project WaardeRing! Binnen het team Circulair ben je aanjager en werk je samen met je verdere uitbouw van het programma.

In de volgende WaardeWijzer:

Volg WaardeRing op Social Media!

facebook twitter instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen? Laat het ons weten!
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...
Email Marketing Powered by MailPoet