WaardeWijzer

Waardering-Diapositief

En door...

Mooie ontwikkelingen dit voorjaar. Met een inspirerende brainstorm hebben we een start gemaakt met WaardeRing fase 2: een fysieke locatie voor ons circulaire ambachtsnetwerk. Partners TOP Vechtdal en Road2Work in Dalfsen hebben elkaar gevonden. En het Kringloop Innamepunt op het ROVA Milieubrengstation loopt als een trein. Dat en veel meer in deze WaardeWijzer, zoals leuke partnertips. Veel circulaire inspiratie gewenst!

Kringloop Innamepunt bij ROVA loopt als een trein

Het gaat goed met het Innamepunt van Kringloop Zwolle op het Zwolse milieubrengstation van ROVA. Steeds meer mensen brengen er hun spullen, zodat die toch nog een nieuw leven kunnen krijgen. Maandelijks zamelen Roy Breunis en zijn collega's zo'n 5000 kilo in.

TOP Vechtdal & Road2Work slaan handen ineen

TOP Vechtdal van Philadelphia en Road2Work ontdekten tijdens een WaardeRing Partnerbijeenkomst dat ze buren zijn in Dalfsen. Hun terreinen grenzen met de achterkant aan elkaar en worden door een hek gescheiden.

Nou, dat hek bleek in een handomdraai geopend! Met alle mooie gevolgen van dien.

Op filmsafari naar MEWA en Van Uden in Brabant

Al vanaf den beginne zamelen WaardeRing-partners cd's en dvd's in. Al vanaf den beginne vraagt men: 'Wat gebeurt daar nu mee?' WaardeRing vroeg Deltion-studenten er een filmpje van te maken. Óp naar MEWA Polymers en Van Uden kaarsen in Schijndel!
Docent en onderzoeker Martijn Verkuijl deelt circulief en leed

'Kleine en grote circulaire stapjes'

Een fietspedaal dat met een nieuw moertje beter loopt dan een nieuwe trapper ooit zou doen. Een wandsysteem dat al vele verhuizingen overleefde. En een duurzaam ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar er ook heel mooi uit kan zien. En haar dat niet meer naar mest hoeft te ruiken.

Shelduck.co schaalt op!

Steeds meer opdrachtgevers willen multifunctioneel design van reststromen, merkte Shelduck.co. Hoog tijd voor meer ruimte!
Je ziet het zo: hier wordt gepiekerd en gepeinsd en de inspiratie vloeit rijkelijk. Het was niet voor niks bij BRAINZ in Zwolle, waar partners en genodigden een brainztorm hielden over een fysieke WaardeRing-locatie. Fase 2 van ons succesvolle netwerk is in wording!

Internationale IPO-studenten
go circular

Tijdens de International Week bij de opleiding Industrial Product Design van WaardeRing-partner Windesheim kwamen studenten van over de hele wereld bij elkaar in Zwolle. Ieder groepje analyseerde twee culturen die we beide in Zwolle tegenkomen en maakte een product dat in beide culturen gebruikt kan worden. En dan ook nog eens van hergebruikt materiaal. De resultaten mochten er zijn!

Zwolse ondernemers gezocht voor het nieuwe, mooie, duurzame voedselproject: KLIEK!

Een pracht van een nieuw WaardeRing-samenwerkingsproject is in de maak. TIB (Thorbecke, TalentStad en De Twijn in Bedrijf), Travers, SVO Vakopleiding Food en Kringloop Zwolle starten 'Kliek'. Kliek verzorgt maaltijden van voedsel dat net op de datum is. Deze worden aangeboden in de Theetuin van TIB. Ook Stichting Kringloop Zwolle denkt mee over de mogelijkheden bij restaurant Deksels. Kliek heeft dus chefs, souschefs, keukens, restaurants en een winkel. Nu nog het voedsel!
Welke winkels, restaurants willen meedoen aan dit prachtige project?
Kliek gaat voedselverspilling tegen, verbetert het sociaal contact en betrekt het onderwijs hierin. Doe mee! Neem contact op met projectleider Frank Aalbers.

kort partnernieuws kort partnernieuws kort partnernieuws

Als er iemand verstand heeft van Future Proof Polymers is het partner Polymer Science Park wel.
Goed nieuws: ze delen hun kennis met blogs over bijvoorbeeld de kansen van recyclaat.
Een nieuwe partner! Met KunstZinnig textiel biedt eigenaar Anne Marie van der Veen letterlijk stof tot nadenken over duurzaamheid. Welkom!

Leuk! Deze week opende TOP Vechtdal haar vernieuwde winkel. Met onder andere mooie, duurzame, door cliënten gemaakte artikelen.

Van harte gefeliciteerd!

De pruttelzak is hot!

Het loopt storm bij de maak-een-pruttelzak-workshops van WaardeRing-partner Irma van der Mee (Oudfits).
Wie wil er nou niet zo'n duurzaam, energie-besparend en fraai ogend kookattribuut in z'n keuken!

Ook geïnteresseerd? Zaterdag 27 mei is er een workshop in de museumschuur van Huize den Berg in Dalfsen.

De Buurman's Prisonbox!

WaardeRing-partner De Buurman presenteert op zaterdag 27 mei in de Proeftuin op Festival Tussenland in het Zwolse Ter Pelkwijkpark DE PRISONBOX! Doe mee aan de enquête over deze box voor gevangenen en maak kans op een maand lang gratis gezond én verantwoord eten! Tot zaterdag! #kortevoedselketen

Week Zonder Afval

Deze week is het de Week zonder Afval. WaardeRing-gemeente Ommen besteedt er extra aandacht aan. Ook aan leuke, persoonlijke initiatieven.

Zo ontmoette wethouder Bart Jaspers Faijer Annelies de Witte. Zij loopt het Pieterpad dat langs Ommen leidt en ruimt daarbij zwerfafval op, hoe mooi is dat?

Annelies kreeg de ludieke Ommer Zwerfafval-Opruim-Inspiratiekaart overhandigd.

In de volgende WaardeWijzer:

  • Internationale Windesheim studenten leren basisschoolkinderen wat duurzaam is.
  • Wat te doen met het mondkapjesoverschot van Wehkamp?
  • Leerlingen stansen riemen voor naaiatelier Noggus in Ommen
  • Statushouders werken en leren de taal op het naaiatelier in Staphorst
  • En véél meer! Blijf op de hoogte en meld je hier aan voor de WaardeWijzer.

Volg WaardeRing op Social Media!

facebook twitter instagram linkedin 
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
O ja, heb je een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer circulief en leed delen? Laat het ons weten!
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...