Uitnodiging foto 1

WaardeWijzer


Maandelijkse nieuwsbrief van Circulair Ambachtsnetwerk

WaardeRing

Lengte

De WaardeWijzer lijkt elke maand langer te worden. Dat is een goed teken! Hoe langer de WaardeWijzer, hoe meer circulaire feiten er in de regio gebeuren, die ons weten te bereiken! Ook een leuk duurzaam nieuwtje? Of wil je ook een keer Circulief en leed delen? Laat het ons weten!
Meten is weten
Fietswerkplaats a

Fietsen maar!

Wist je dat Kringloop Zwolle professioneel gerepareerde fietsen verkoopt? ‘Ze zijn een stuk beter dan de tweedehands fietsen bij de fietsenmaker ', aldus Ruud Oude Veldhuis, leidinggevende van de werkplaats.
Irma van der Mee deelt circulief en leed:

'Oude meuk werd leuk!'

In de rubriek Circulief en leed delen mensen binnen en buiten WaardeRing hun circulaire passies en principes.
Deze maand vertelt Irma van der Mee van circulair naaiatelier Oudfits© wat haar beweegt en wat haar circulaire dromen en wensen zijn.
Irma van der Mee
Robert van Middendorp 1

Op bedrijfsbezoek bij Atelier van Middendorp

Robert van Middendorp, oprichter en eigenaar van Atelier van Middendorp, bruist van de ideeën. We namen een kijkje in zijn atelier en in zijn hoofd...
Rapportage WaardeRegio

WaardeRegio geprolongeerd

Het is alweer dik anderhalf jaar geleden dat de gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen, Zwartewaterland en Zwolle de handen ineen sloegen om circulariteit in de regio op de kaart te zetten. Tijd voor de afrondende rapportage voor Rijkswaterstaat, die het project WaardeRegio destijds honoreerde met een prijs in de prijsvraag voor circulaire ambachtscentra. Voor WaardeRing geen eind- maar een tussenrapportage.
Duurzame Dantedag Ommen
Recycle-workshops door Noggus & Noggus,
verduurzaamheidsideetjes, energietips: alle reden om op 6 juli een kijkje te nemen op Kindplein West aan de Patrijsstraat 4 in de wijk Dante in Ommen.

Want daar gebeuren mooie duurzame dingen!

Vrijwilligers-werf-project = succes

Rondleidingen, flyers, een Flea Market: Windesheim-studenten trokken alles uit de kast in hun project 'Kringloopvrijwilligers werven'.
Rondleiding Kringloop 2 (1 van 1) (Aangepast)
Studio Mullland - Art Flow
Bewerk dit om

Studio Mulland op Art Flow

Leuk! Studio Mullland vertoont haar artistieke werken deze zomer op de Zwolse kunstroute Art Flow. Een kijkje waard!
'Bij de aanmelding heb ik me gericht op de noodzaak van hergebruik van stoffen. Ik heb uitgelegd hoe vervuilend de textielindustrie is. Dat het mijn doel is om een groter bewustzijn te creëren en stigma's met betrekking tot tweedehands te doorbreken', aldus eigenaresse Ilse Nijland.

Naaiatelier krijgt vorm

Kringloop Zwolle aan de Veerallee opent binnenkort een nieuw naaiatelier. Volop ruimte voor nieuwe creaties uit oude materialen, voor leerwerkplekken en voor iedereen die op een leuke, zinvolle manier mee wil doen. We houden je op de hoogte!
Naaiatelier Veerallee
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
facebook twitter instagram 
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...