Uitnodiging foto 1

WaardeWijzer


Maandelijkse nieuwsbrief van Circulair Ambachtsnetwerk

WaardeRing

Schat

Het woord 'schat' is een ruim begrip. Je hebt uiteraard de lieverik die je hart doet smelten. Je hebt dat prachtige voorwerp in de oude (Ommen) en nieuwe (Zwolle) Schatkamer waarvan je nooit had geweten dat je dat nog miste in je leven. En je hebt die mooie, unieke, circulaire ontwikkelingen en projecten die in de wijde regio Zwolle zomaar de hele tijd gebeuren.

Over die juweeltjes en meer gaat deze WaardeWijzer. We wensen je veel inspiratie!
Schatkamer katten smal
Schatkamer 1 (1 van 1) (Aangepast)

Zwolle omarmt de Schatkamer

Zwollenaren lopen warm voor vintage en circulair design. Dat blijkt uit het succes van de Schatkamer. De winkel aan de Veerallee loopt als een tierelier!

Circulief en leed - deel 2

In de rubriek Circulief en leed delen mensen binnen en buiten WaardeRing hun circulaire passies en principes.

Deze maand vertelt Thijs Mosterman wat hem beweegt en wat zijn circulaire dromen en wensen zijn. Thijs is projectleider energietransitie en recycling in de gemeente Dalfsen. Over gerecyclede voetbalschoentjes en ketendeficit...
Thijs Mosterman smal
Shelduck 2 (1 van 1) (Aangepast)
Bewerk dit

Shelduck-test geslaagd: òp naar duurzamere festivals!

Is biocirculair meubilair geschikt voor festivals? Shelduck maakte een 3D-geprinte wipwap uit reststromen op cellulosebasis en nam de proef op de som op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Jong en oud kwam biowippen. Olivier Gossink, eigenaar van Shelduck: 'De test was super geslaagd! De wipwap heeft het zonder probleem vol gehouden, er was geen slijtage te vinden en de organisatie was enthousiast over het initiatief om evenementen te verduurzamen.'

Deelkast

Super: deelkasten in Lemelerveld

Prachtig circulair initatief van de Lemelerveldse Anja van Driessen: artikelen, houdbare etenswaren en andere producten ruilen en meenemen via deelkasten. Talloze inwoners, vrijwilligers, organisaties en sponsoren werken hieraan samen. Welzijnsorganisatie Saam Welzijn hielp Anja om haar idee vorm te geven. Het RIBW (begeleid wonen) houdt de kasten bij en schoon.

De eerste van de in totaal tien deelkasten is deze week feestelijk in gebruik genomen. Wat een mooi project!

Kom-kijken-dag bij Kringloop Zwolle

Superleuk project van Windesheim-studenten: 'Kringloopvrijwilligers werven'. Met een rondlei- ding bij Kringloop Zwolle, Nieuwe Deventerweg 6, op 14 mei tussen 10 en 15 uur. Geïnteresseerd? Welkom!
Studentenproject 1
Studenten 2 smal
Bewerk dit om

Denk mee over duurzame festivals!

Nog een briljant project van Windesheimstudenten: een 'haal-je-festivalspullen-bij-de-kringloop-campagne!' Moeten ze wel even weten hoe jongeren daarover denken. Vul nog deze week de enquête in en help de studenten op de duurzame weg!tekst in te voegen.

Nieuw!

Bouwmateriaal nodig? Kijk eerst bij Noggus&Noggus in Dalfsen! Die verkoopt in samenwerking met Sloopbedrijf Hoogeboom Raalte mooie partijen. Om te beginnen deze vijf meter lange houten balken.
Bouwmaterialen Noggus Collage KLEIN
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
facebook twitter instagram 
Een afbeelding van...
Een afbeelding van...