Uitnodiging foto 1

WaardeWijzer


Maandelijkse nieuwsbrief van Circulair Ambachtsnetwerk

WaardeRing

Youngmade!

Het bruist in het pand aan de Zwolse Grote Voort 8 van de energie en inspiratie. Youngmade laat in alle facetten zien waar circulariteit om draait...
Studenten WHC Meubels (Aangepast)
Jan-Willem Harwig

Blik op de toekomst

WaardeRing-partner Dalfsen gaat voor duurzaamheid, dat blijkt ook nu weer. Anderhalf jaar voor de landelijke invoer is de Overijsselse gemeente al op 1 juli begonnen met de invoer van statiegeld op blikjes.
Ze kunnen bij WaardeRing-partner Kringloop Noggus&Noggus worden ingeleverd.
Vijftien cent cash per blikje, of dertig cent shoptegoed. Hoe mooi wil je het hebben?

Demontage van meubels loont!

Dat blijkt uit onderzoek van vier studenten van het Windesheim Honours College. Een prachtig onderzoek met interessante resultaten!
kunststof
Jan-Willem Harwig

Autostoeltjes moeten veel demontabeler worden gemaakt

Onderzoek van Windesheim-studenten Jeroen en Jurgen bevestigt het officieel: autostoeltjes zijn nauwelijks te demonteren. Dat kan een heel stuk duurzamer!
Gelukkig bleken ontwerpers en fabrikanten zeer geïnteresseerd in de onderzoeksresultaten. Dat belooft veel voor de toekomst.
Materialen en mensen circuleren bij de partners alsof het een lieve lust is. Soms is dat even slikken. Zoals wanneer een ge-waardeerde medewerker een nieuwe uitdaging besluit aan te gaan. Heel veel succes Monique!
Mullland
Jan-Willem Harwig

Welkom!

De één gaat, de ander komt. WaardeRing heeft weer twee nieuwe partners welkom mogen heten:
KUNST-S maakt interieur-/kunstobjecten van gebruikt kunststof. En REMONDIS ontwikkelt duurzame innovaties en concepten die worden gebruikt om materiaalkringlopen te sluiten of om bestaande kringlopen verder te optimaliseren.
In de toekomst meer over deze nieuwe partners.

Zomertip:

Kunstroute IJsselbiënnale!
Onderdeel is een popup-restaurant bij de Harculo, waar je kunt eten op kringloop-meubilair van Noggus& Noggus, dat ook noggus te koop wordt aangeboden.
Fijne zomer gewenst!
Mullland
Neem eens een kijkje op onze website waarde-ring.nl.
Meld je hier aan voor de WaardeWijzer.
facebook twitter instagram 
Partner van
Mede mogelijk gemaakt door onder andere